Geboren op Texel: het strand en de zee altijd dichtbij, natuurgebied “De Slufter” was mijn achtertuin, goed voor urenlange fantastische avonturen. Gedreven door het motto van mijn vader: “Gaat het niet zoals het moet?, dan maak ik iets waardoor het wel gaat, want gaan zal het!”

Een bosje werd een kudde paarden, de sterren mijn vrienden, de ogen van de kiekendief mijn groter zelf. Creëren en experimenteren om de wereld een klein beetje mooier en duidelijker te maken, patronen te zien, en hun vormen te herkennen. Van niets, iets maken. Voornamelijk in de context dat het geld op moest leveren, of in elk geval besparen, zeg maar functioneel moest zijn.

Tot ik in 2013 besloot geheel voor mezelf naar “De TIKI” te gaan. (opleiding voor zelfontwikkeling en kunstzinnig dynamisch coachen) Daar hervond ik mijn scheppingskracht binnen in mijzelf. Daar leerde ik los te laten om rendabel te zijn: gewoon te creëren op gevoel!

 

“De zeven zonden” (2014) was mijn eerste uitdaging, gebruik makend van acrylverf, naar vorm, kleur en lijstgebruik. expo 2017 Peperhof. Gevolgd door een serie sculpturen van mammoetbot ; te zien expo sept 2018 Peperhof. Een experiment met klei en raku techniek. In 2016 waagde ik me aan een enorm project; een persoonlijke expressie door middel van collage techniek. Het doek van 3m x 1,5 m in de kleuren van de regenboog was na een jaar voltooid.

 

Texelaar in hart en nieren, verlang nu om een ode te brengen aan de dorpen van het eiland, door middel van de collage techniek……. Zal dit lukken voor de expo van sept 2018

Els van der Werve