AGENDA

27 augustus t/m 22 september 2018

Initiatiefnemer Yvonne Timmermans organiseert samen met Els van der Werve en Dick Hendriks een expositie in het Kerkje van Oosterend (Texel). De opening van de expositie is op dinsdag 27 Augustus, de expositie duurt tot 22 September. Tevens zullen er creatief-kunstzinnige gehouden worden

Programma workshops Texel 2018

2-5-8-9-15-16-19-26 september

Workshop Ei Tempera

 

Dit is een oude schildertechniek die lang terug in de tijd door Meester Kunstenaar Michelangelo gebruikt werd in bv. de Sixtijnse kapel in Rome. Daar maakte ze van kleuren pigmenten ( poeder) en ei geel zelf hun verf. Deze emulsie word op een marmeren plaat met een glazen vijzel gewreven totdat er een mooie kleurrijke, volle fluweelachtige verf ontstaat die je goed kunt gebruiken op doek of een paneel.

In de workshop vertel ik over het ontstaan van deze techniek met educatie en leer ik je deze verf maken en je mag je eigen kunstwerk op een paneel(tje) creëren en afwerken met goudverf of bladgoud. Wil je het leren? Geef je snel op via het contactformulier.

 

Workshop Transfer Techniek

 

Wat ga ik je leren:

Je neemt op een a-viertje een afbeelding mee. Bv. een gekopieerde foto van je vriendje huisdier of ander plaatje wat je mooi vind. Deze afbeelding gaan we overbrengen op een paneel, plankje of schilderdoek met behulp van een transfertechniek.

Daarna bewerk je je doek/paneel met acrylverf, papier, sjablonen ed. op je eigen manier.

Tot je een mooi kunstwerk hebt dat je mee kunt nemen naar huis.

Wil je dit leren? Geef je snel op via het contactformulier.

 

Kosten 12,50,- voor 2 uur incl. materiaal, drinken en wat lekkers.

Vanaf 6 tot 100 jaar. Let op! 10 personen per workshop en vol is vol!

Tijden en locatie volgen.